grip

op school

Psychomotorische therapie is een effectieve behandel- en begeleidingsvorm voor groepen van verschillende leeftijden en scholen. GRIP op School helpt bij gedragsmatige problematiek, sociale hulpvragen en emotionele hulpvragen binnen groepen. Bijvoorbeeld als de verhoudingen binnen een groep niet goed zijn of als het vertrouwen weg is.

Door middel van wekelijkse bewegingsactiviteiten met de groep worden thema’s behandeld. De activiteiten worden altijd in de gymzaal gegeven, want door middel van bewegen lukt het kinderen beter om zich te uiten en kunnen we de groepsdynamica beter bekijken.

Bij de klassentrajecten zijn we altijd met z’n tweeën. We vinden het belangrijk dat er zowel voor de groep als voor het individu en de leerkracht voldoende aandacht is. De groepsleerkracht is ook bij het klassentraject aanwezig. Samen zorgen we voor een goede overdracht naar de klas, zodat de werkpunten ook de rest van de week behandeld worden. Door de specifieke activiteiten kunnen de hulpvragen van de groep naar voren worden gebracht.

De inzichtelijke manier van werken laat de kinderen zien wat hun gedrag is en wat het teweeg brengt binnen de groep. Door intensieve begeleiding kunnen we met de leerlingen kijken naar gedrag dat handiger en fijner is.

GRIP op school biedt uitkomst bij

De klassentrajecten van Grip op School bieden we aan op de school zelf. Bijvoorbeeld tijdens de huidige gymuren of in het speellokaal. 

Meer weten over onze trajecten op school?